Pyetje & Përgjigje

Ne kemi mbledhur dhe përgatitur pyetjet më të shpeshta. Nëse pyetja që kërkoni nuk është përfshirë, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni.

 • Mund të aplikojnë të gjithë infermieret që kanë një leje te ushtrimit te profesionit nga lokacioni përkatës i projektit .

 • Kursi i gjuhës gjermane zgjat 8-9 muaj.

  • Punësim ekskluzivisht vetem në spital gjerman
  • mbështetje administrative dhe financiare
  • RE-ALIS ofron:
   • Kurs gjuhe me kohe te plote
   • Librat dhe të gjitha materialet e kursit
   • Përgatitja dhe përkthimi i të gjitha dokumenteve të nevojshme
   • Planifikimi i udhëtimit në Gjermani
   • Marrja persiper e te gjithave kostove te udhetimit deri ne vajtjen tek punedhenesi juaj
  • RE-ALIS do të aplikojë për vizë në ambasadën gjermane
 • Do të punoni vetëm në spitalet gjermane.

 • Paga juaj është ndërmjet 1800-2800 € neto, në varësi të spitalit dhe specialitetit

  • Ju jeni të detyruar të ndiqni kursin e gjermanishtes me kohë të plotë
  • Ju jeni të detyruar të lini punën tuaj aktuale në momentin e fillimit të kursit (nëse jeni i punësuar)
  • Lënia e kursit/ndërprerja e kursit të gjuhës ju detyron të shlyeni shpenzimet deri në këtë pikë
  • Me fillimin e marrëdhënies së punës me spitalin gjerman, ju duhet të paguani 50% të kostove të trajnimit dhe nisjes në spital për një periudhë 24 mujore, rreth 160 €/muaj.
 • Ju do të mbështeteni nga RE-ALIS gjatë gjithë procesit.

  • Jo, të gjitha kostot janë të emërtuara paraprakisht
  • RE-ALIS financohet nga një tarifë e paguar nga spitali vete
  • Detyrimet tuaja lidhen me kontratën e projektit