Über das Projekt

Per te vene ne zbatim Visionin tone, ne kemi zhvilluar nje qasje te vecante.

Partnerët tanë të bashkëpunimit janë ekskluzivisht shkollat ​​e gjuhëve te huaja jashtë vendit dhe spitalet gjermane, me të cilët realizojmë projekte rekrutimi. Spitalet marrin nga ne një kontratë projekti, të cilën e lidhin me kandidatët e përzgjedhur. Në RE-ALIS ne e zbatojmë këtë kontratë në emër të spitaleve. Me kontratën e projektit, ne sigurojmë që infermiereve dhe spitalit tu garantohet pergatitja gjuhësore dhe i gjithë procesi i vizave dhe i njohjes se lishences gjermane.

Kursi ynë intensiv i gjuhës, me kohë të plotë përgatit në mënyrë specifike stafin infermieror për provimin e gjuhës se huaj ne Shqiperi dhe për jetën në Gjermani. Falë një burse, ata mund të përqendrohen plotësisht në trajnimin e tyre gjuhësor, pra mesimin e gjuhes gjermane gjatë kësaj kohe, pa pasur nevojë të punojnë. Shkollat ​​tona të bashkëpunimit te angazhuara në mesimin e gjuhës i shoqërojnë pjesëmarrësit deri në provimin B2 dhe ofrojnë mësime të klasit të parë.

Ne i kushtojmë rëndësi të madhe proceseve të qarta për të siguruar cilësi të lartë dhe kushte të drejta për të gjithë pjesemarresit e përfshirë ne kete Projekt.

Në të njëjtën kohë, ne mbështesim spitalet tona partnere në përgatitjen për fazën e njohjes se lishences gjermane dhe integrimit te infermiereve shqiptare ne Gjermani.

Struktura e projektit vlen për të gjitha vendet në të cilat ne jemi aktiv.

Si funksionon

 1. Procesi i aplikimit RE-ALIS

  Interviste pune

  Intervista e punës mes personelit infermieror dhe spitaleve jashtë vendit është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne. Ne e përgatisim këtë me kujdes dhe i shoqërojme intervistat ne prezence ose online me ane te nje përkthyesi. Në këtë mënyrë, ne krijojmë një përputhje të mirë midis punëdhënësit dhe punonjësit, e cila është baza e nje bashkëpunimi afatgjatë.

 2. Imazhi i ikonës së kursit të gjuhës RE-ALIS me kohë të plotë

  Kurs gjuhe me kohe te plote

  • Programi ynë mësimor realizohet me kushte dhe metoda moderne gjermane
  • Kursi i gjuhës me kohë të plotë shtrihet në një periudhë prej 8 deri në 9 muaj dhe zhvillohet nga e hëna në të premte. Ofrohen gjithsej më shumë se 1000 orë mësimi.
 3. Imazhi i ikonës së bursës RE-ALIS

  Bursë

  • Me këtë program infermierët përfitojnë mbështetje financiare që në fillim të kursit të gjuhës me ane te nje burse
  • Me mbështetjen tonë administrative dhe ligjore në përgatitjen dhe përkthimin e të gjitha dokumenteve të nevojshme, ne përgatisim në mënyrë rutinore rrugën e nisjes për në Gjermani gjatë trajnimit të gjuhës.
 4. IMG 20230617 112846 798

  Njohja e Profesionit edhe Viza e Punes

  • Ne mbledhim, përkthejmë dhe noterizojmë të gjitha dokumentet e nevojshme dhe dorëzojmë kërkesën për njohje tek autoritetet gjermane
  • Ne marrim persiper te gjithe organizimin e aplikimit për vizë pune
 5. 20221020 CARITAS 153 min

  Ardhja ne Gjermani

  Pasi eshte organizuar i gjithe fluturimi, grupi vjen ne Gjermani tek punedhenesi i vete.

 6. Design ohne Titel

  Njohja e Profesionit tek Punedhenesi

  Në Gjermani, njohja profesionale tashmë bëhet tek punëdhënësi. Këtu ne mbështesim ku mundemi për të krijuar një strukturë të përhershme dhe të suksesshme.

Stimmen von RE-ALIS

 • “Ne kemi pasur përvoja shumë të mira me këtë metodë mësimore. Një kualifikim i mirë gjuhësor e bën më të lehtë integrimin, punën dhe jetën në Gjermani.”

  – Asllan Ruko, Administrator i Projektit

 • "Vendimi për të emigruar në Gjermani sigurisht nuk është i lehtë. Ne e marrim përgjegjësinë tonë seriozisht dhe ju mbështesim gjatë gjithë procesit të trajnimit gjuhësor dhe të vizave. Është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne që profesionistët të përqendrohen tërësisht në mësimin e gjuhës - dhe spitalet të përqendrohen në integrimin! "

  – Simon Jäger, Administrator i RE-ALIS

 • “Stafi i infermierisë vendos vetë se për cilin punëdhënës duan të punojnë në të ardhmen. Pasi punëdhënësi dhe punonjësi të kenë gjetur njëri-tjetrin, projekti mund të fillojë. Nuk ka kosto të fshehura apo kushte të padrejta. Kete jua premtojmë!”

  – Aurel Zyka, Koordinator i Projektit